Centrifuge – de eerste wasserij bar in Maastricht

Een leuke plek net buiten het centrum waar je voor een leuke prijs lekker kunt eten.

Ik had al een paar keer over Centrifuge gehoord, een leuke plek net buiten het centrum waar je voor een leuke prijs lekker kunt eten. Dat klinkt natuurlijk erg goed en zo besloot ik vorige week om het uit te gaan proberen. Bij aankomt werden we hartelijk ontvangen door het personeel en waren we blij dat we gereserveerd hadden. Het zat goed vol! Het is leuk ingericht en veel groter dan je misschien zou denken. Voorin kun je rustig een hapje eten en verder achterin staan de wasmachine op een rij, net als in een wasserette.

Raznjici a.k.a. varkenshaas

Centrifuge wisselt regelmatig van menukaart, dus je kunt rustig vaker hier gaan eten. Toen wij er waren konden we uit verschillende voor- en hoofdgerechten kiezen. We hebben gekozen voor de gevulde champignons met kaas en gerookt vlees en de gegrilde paprika met feta. We hadden onze twijfels bij gerookt vlees maar het was erg smaakvol en hebben ervan genoten, maar ook de gerookte paprika heeft ons goed gesmaakt. Beide werden geserveerd met geroosterd brood en de paprika nog met extra hummus.

Als hoofdgerecht hebben we beide gekozen voor de varkenshaasspiesjes (Raznjici) met salade, friet en rijst. De spiesjes waren een beetje pittig en geserveerd met Ajvar. Ajvar is een spread gemaakt van paprika en aubergine en het paste erg goed bij het vlees. Je krijgt een goedgevulde portie frieten en de rijst was goed op smaak gebracht. De gebakken kip met oregano hebben we ook nog langs zien komen, dit zag er niet verkeerd uit! Reden om een keer terug te komen.

Normaal gezien ben ik geen echte dessert eter, het is meestal net te veel na een grote maaltijd. Maar dit hebben ze goed gedaan bij Centrifuge, je kreeg een klein plakje chocolade sinaasappelcake met een bolletje vanille ijs, het was precies genoeg!

Centrifuge is absoluut een plek die ik vaker ga bezoeken en die ik andere mensen kan aanraden. Het is gezellig, erg gastvrij en ik vind het leuk dat ze een keuken presenteren die niet heel erg bekent is maar die de moeite waard is om te leren kennen.
Tongersestraat

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl