Dadawan Maastricht – Een uniek concept

Betaalbaar en heerlijk eten. Van sushi tot curry en heerlijke Bimimbap. Een wereldse keuken die wordt geserveerd in een grote hete kom

Dadawan Maastricht, die zaak tegenover het station waar je overdag vrij gemakkelijk langsloopt. Het ligt een beetje verstopt tussen het Douwe Egerts café en Kaboom Hotel. Maar ’s avonds kun je er niet meer omheen, mensen staan in de rij en soms wel tot aan het Douwe Egberts café. En als er een rij staat, dan moet het wel een goede plek zijn toch?

En ja, die rij staat er niet voor niets. Heb je eenmaal de wachttijd overleefd, of ga lekker slim tijdens je lunch pauze, dan kom je in een groot en overzichtelijk restaurant. Een hip interieur met een groene wand en het mooiste tafeltje van allemaal: the bowl. Je zit letterlijk in een kom, alsof je in de Efteling in Monsieur Kannibal zit. De gezelligste tafel als je het mij vraagt.

dadawan maastricht

Dadawan betekent letterlijk; grote kom. Het zal je dan ook niet verbazen dat hun signature dish wordt geserveerd in een grote kom. Stone Bowl (Bimimbap) chicken met Dadawan saus is mijn absolute favoriet. Een grote kom rijst met diverse groente, kip, een lekkere saus die een beetje lijkt op teriyaki en een rauw ei. Het rauwe ei bakt eigenlijk in de kom, deze is namelijk op een hoge temperatuur verhit. Je rijst krijgt er ook een lekker knapperig randje van. Er zijn verschillende varianten met vis, kip en vega. Ze hebben nog een gerecht geserveerd op een hete plaat, de Stone Plate. Een absolute topper die je hier een keertje gegeten moet hebben!

Naast deze Bimimbap krijg je bij Dadawan Maastricht heerlijke Poke Bowls. Tot voor kort de enige plek in Maastricht waar je ze kreeg. En ze zijn heerlijk, lekker vers met verschillende soorten vis, gefrituurde kip of vega. Ik zou zeker de Poke Bowl met zalm aanraden. Het is eigenlijk een grote kom sushi, echt een feest! Over sushi gesproken, die kun je hier ook goed eten. Verschillende verrassende opties met onder andere rosbief.

Met 2 personen ben je ongeveer €40,- kwijt. Een rolletje sushi vooraf, een drankje erbij en een van de bovenstaande gerechten. Tegenwoordig kun je ook afhalen bij Dadawan Maastricht, hier is de kaart aangevuld met een ruime keuze aan noodles en rijst. Gelukkig kun je nog niet laten thuisbezorgen, dan zouden ze elke week bij mij voor de deur staan!

Spoorweglaan 1 | € 

dadawan Maastricht - een uniek concept in Maastricht

Wij hebben nog veel meer geschreven over de hotspots in Maastricht!

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl