Op het menu – wat eet je met de Vastelaovend?

Tja dat er biertjes op het menu staan weten we wel. Maar wat gaan we eten tussendoor? Wij geven je de beste tips! Zo overleef jij de Vastlaovend.

Yes, we zijn er klaar voor! De biertaps staan klaar op straat, de carnavalsmuziek wordt al getest en de laatste hand aan de ‘pekskes’ wordt gelegd. Vandaag barst het los in Maastricht. En natuurlijk weten we wat er op het menu staat; bier, jägermeister, schrobbelèr en af en toe en watertje voor tussendoor. Maar omdat we het alle dagen willen volhouden en er ook gegeten moet worden geven we je hier wat tips waar je naar toe kunt gaan om te eten. Dus schrijf dit lijstje snel over!

Le Souk

Heb je hier al eens van gehoord? Nee? Shame on you! Ja? Well done, jij hebt vast al meerdere keren carnaval overleefd. Een klein zaakje in het Jekerkwartier waar je op het eerste oog alleen verse olijven, Turks brood en feta krijgt. Maar niets is minder waar. Achter in de zaak heeft de eigenaar een klein broodjes balie waar je werkelijk verrukkelijke gevuld Turks brood krijgt met kip/falafel/merguez, feta, olijven, knoflooksaus en sla. Als je dit op hebt kun je er weer volop tegenaan!
Maastrichter Heidenstraat 4a | €

Le Fernard en Café Local

Ook zijn er een aantal van onze favoriete restaurants die een speciaal carnavalsmenu hebben! Zo kun je bij Le Fernard op zondagochtend terecht voor Spek met Ei. Een betere bodem kun je je niet wensen en wij kunnen deze plek van harte aanraden! Een leuke plek, een buitenbar en super personeel. Ook Café Local heeft een Vastelaovends Menu met heerlijke Saté en zoervleis!
Le Fernand | Stenenbrug 6 | €€
Café Local | Markt 38 | €€

Vette hap

Natuurlijk kun je ook gewoon voor een lekkere snelle hap gaan. We hebben natuurlijk de beste frieten in Limburg! Zo kun je voor een heerlijke zak friet terecht bij Reitz op de Markt of Tuutsje vaan Teunsje in Wijck. Moeilijke keuze; Reitz heeft natuurlijk de lekkerste mayo ooit, en Tuutsje de lekkere homemade snacks. Ik zou gaan waar je het dichtst bij in de buurt bent en waar de kortste rij staat! Of je gaat gewoon naar McDonalds, met carnaval is dit gewoon ook helemaal goed!

Naast alle tips om ergens lekker wat te eten moet je onze Maastrichtse traditie niet vergeten. Breng daarom lekker Kies en druugweurs mee in een tupperware bakje. Lekker voor bij de koude biertjes!

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl