La Barceloneta – Laat je verrassen

In Maastricht en heb je best veel keuze uit tapas restaurants. En ze zijn eigenlijk allemaal best lekker. Maar één restaurant springt er voor mij echt uit; La Barceloneta in Gronsveld.

Als ik met vrienden ga uiteten vind ik het het leukste om lekker lang te tafelen. Echter voor-, hoofd- en nagerecht in de meeste restaurants duurt niet altijd super lang. De beste uitkomst; tapas! Maar waar ga je dan eigenlijk naartoe? De keuze is best groot in Maastricht en allemaal hebben ze hun eigen voordelen. Wij gaan graag naar Barceloneta. Waarom? Het is lekker én gezellig!

Spaanse sferen

Op een hoekje bij het spoor ligt daar ineens Barceloneta. Als je niet oplet rij je er zo langs. Maar doe dat vooral niet. Dit restaurantje is absoluut de moeite waard als je houdt van gezelligheid, lang tafelen en lekker eten! De eigenaresse is Spaans en ook de menukaart is eerst in het Spaans en dan in het Nederlands. Ik zou wel even op tijd reserveren, elke keer dat wij er geweest zijn was het behoorlijk druk!

Op de kaart staan verschillende menu’s en je kunt natuurlijk a la carte bestellen. Zo is er een vegetarisch, vleesliefhebber en een vismenu. Maar wij gaan standaard voor het verrassingsmenu. Je kunt kiezen voor een ” standaard”(€ 28,50 / € 32,50 incl. toetje) of het luxe menu (€ 32,50 / € 36,50 incl. toetje). Deze keer hebben we gekozen voor het luxe menu zonder toetje, wat was het lekker!

barceloneta

Lekker lang tafelen

Wat zo leuk is aan het verrassingsmenu is dat je de hele avond door steeds verschillende hapjes op tafel krijgt gezet. Wij hebben van 19.00u tot 23.30u aan tafel gezeten waarvan zeker tot 23.00u hapjes bleven komen. Een ander voordeel is dat je andere hapjes krijgt dan je normaal zou bestellen. Want eerlijk is eerlijk, bij tapas eet ik toch meestal ongeveer hetzelfde! Ik kies toch wel voor de bekende weg.

Ze begonnen met een plank gevuld met knoflookbrood, gevulde paprika met kaas en verschillende soort ham en kaas. Daarna hebben we onder andere de bekende patatas bravas, sardientjes, ossenhaas is krentensaus (wauw echt super lekker!) en lamsvlees gehad. Aan het einde ben je ook echt goed gevuld en heb je een heerlijke variatie verrassende tapas op.
Stationsstraat 77 Gronsveld | €€

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl