Lekker voor het weekend – ontbijten in de stad!

Niks is zo lekker om je weekend te beginnen met ontbijten buiten de deur! Wij hebben de lekkerste plekjes voor je uitgeprobeerd. Happy weekend!

Ontbijten buiten de deur is eigenlijk het allerleukste. Je kunt kiezen uit eindeloze variaties eieren, toast, pancakes (!), bagels en zo kan ik nog wel even doorgaan. En, misschien nog wel het leukste voordeel, je kunt wel 3x ontbijten voor hetzelfde geld als één diner, winwin. Maar terug naar wat ik je wil vertellen, waar kun je het lekkerste ontbijten in Maastricht? Ik heb een paar tentjes uitgeprobeerd die ik graag wil delen

Van Wijck

Een heerlijk plekje in het hart van Wijck waar je lekker kunt ontbijten met een ruime keus. Je kunt bijna niet kiezen zoveel lekkers staat er op de kaart! Ik twijfelde al tussen de ontbijtwrap, avocado uit de oven of de egg benedicts. Het zijn de eggs benedict geworden! En ze waren echt heerlijk. Om me heen zag ik het Wijck ontbijt, de pancakes en de bowls langskomen die er stuk voor stuk smakelijk uitzagen. Ik denk dat je hier altijd goed zit met je keuze. Het voor mij enige puntje was de grootte van de portie, ik eet redelijk veel en kon nog wel een bordje op maar ik denk dat het voor de normale mensen meer dan genoeg is! Deze plek mag dus zeker niet ontbreken op je ontbijtlijst!
Wycker Brugstraat 28 | €€

In d’n awwe herberg

Dit is een plek waar iemand je over moet vertellen. Nou bij deze, hier wil je gaan ontbijten! In de zomer hebben ze een heerlijk terras wat ’s ochtends al in de zon ligt en in de winter zit je ook binnen heel erg gezellig. Het leuke aan d’n awwe herberg is dat je complete ontbijtjes kunt bestellen, bijvoorbeeld het New York of Paris ontbijt. Je krijg dan altijd een eitje, beleg, broodjes en een drankje erbij. Het beleg en het ei varieert door de keuze die je maakt. Bij het New York ontbijt krijg je zelfs pancakes! Dit is een van onze favoriete plekken om te gaan ontbijten met vrienden of als we gewoon eens zin hebben in iets anders. De bediening is ook nog eens hartstikke vriendelijk waardoor je erg graag bent en je je welkom voelt.
Papenweg 34 | € – €€

Natuurlijk kun je naast deze twee ontbijtplekken nog op veel andere plaatsen terecht, maar deze springen er voor mij echt uit! Wil je toch nog iets anders neem dan eens een kijkje bij een van deze restaurants:
– DARQ | Maastrichter Smedenberg 2 | €€
Ze zijn begonnen met chocolade, die echt het lekkerste ooit is, maar tegenwoordig hebben ze ook ontbijt! Drink dan meteen een verse chocolademelk erbij.
– De Preuverij | Kakeberg 6 | €
Ga hier voor het broodje Itak (met hem, uitjes en gegrilde kaas) of voor het 12 uurtje. Dan zit je altijd goed.
– Bagels & Beans | Wycker Brugstraat 31 | €
Need to say more? Gewoon altijd lekker.
– SAP Bagel bar | Markt 15 | €
Ook een bagel tent maar het verschil zijn de sapjes. Heerlijk vers gemaakt waar je bij staat.

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl