Meesters in wijn – maar ook in eten!

Binnen een jaar al verkozen tot de beste wijnbar van Nederland. En alsof dat nog niet genoeg is schotelen ze je ook nog heerlijk eten voor. Dus heb je nog niks gepland dit weekend? Dan is deze plek zeker een bezoekje waard.

Meesters in wijn; Nog geen jaar oud maar nu al een geliefd plekje in de binnenstad. Met een bar in het hart van de gezellige wijk de Jeker is dit een zaak die je wel een keer moet bezoeken.

Wijnproeverij

Mijn eerste kennismaking met de eigenaren achter Meesters in Wijn was een wijnproeverij met mijn vriendinnen aan huis. Een avond waarin we veel geleerd hebben over verschillende wijnen maar wat veel belangrijker is, we hebben heerlijke wijnen geproefd. Daarna heb ik regelmatig wijn online besteld of in de pop-up store in Wijck gekocht. Ik was dan ook erg blij te horen dat ze een zaak gingen beginnen in centrum van Maastricht. Nu kan ik ook lekker spontaan op vrijdagavond een wijnproeverij doen, of gewoon lekker de hele avond zitten en de heerlijke wijnen die ze serveren proeven.

Nu klinkt het misschien als een chique of misschien stijve plek omdat het een wijnbar is. Maar het tegendeel is waar, het personeel is vriendelijk, helpt je met kiezen en wat ik zelf erg leuk vind is de grote open keuken midden in de zaak. Waar ze heerlijk eten klaarmaken en je gewoon kunt meekijken. Mij geeft dat altijd het vertrouwen dat ze weten wat ze doen, anders laat je niet iedereen meekijken toch.

Wijn en Spijs

Ik besloot daarom ook een keer te gaan eten. Tijdens de restaurantweek hebben we genoten van een 3-gangen menu. De kaart is vrij uniek en het smaak allemaal erg goed. Vooraf krijgen we een geitenkaasmousse met rode bietjes, ik koos als hoofdgerecht voor de Skrei met kreeftensaus (zo lekker!) en seizoensgroente. De rest koos voor varkenswang die ook ongelofelijk lekker was en als toetje een créme brulee van vanille en mango met tropische vruchten. Jammie!

Dus heb je iets te vieren, gewoon zin in lekker eten van een mooi bord of zin in een gezellige avond wijn proeven met je vrienden? Dan is dit absoluut een plekje wat de moeite waard is. Oh en als je er toch bent, bestel dan een glas witte wijn Macabeo, heerlijk!

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl