Preuverij – echte Maastrichtse gezelligheid

Een eetcafé in het Jekerkwartier wat zeker onder de Maastrichtenaren en studenten in Maastricht erg geliefd is.

Een eetcafé in het Jekerkwartier wat zeker onder de Maastrichtenaren en studenten in Maastricht erg geliefd is. Bij de Preuverij kun je terecht voor huisgemaakt ‘”Zoervleis” , saté of een wisselde dagschotel. Lekker eten, een gezellig eetcafé en leuk personeel.

Broodje Itak

In mijn studententijd heb ik veel tijd doorgebracht in de Preuverij. Om te lunchen, voor het avondeten maar ook ‘s avonds voor een biertje. Eigenlijk kun je hier dus altijd terecht, waar je dan ook zin in hebt! De lunch kaart is erg uitgebreid met veel verschillende warme en koude broodjes, salades en soepen. Een van mijn lievelings broodjes is de Itak, met uitjes, tomaat, ardennerham en gegrilde kaas. Daarnaast is de Pierre (gehakt, uit en gegratineerde kaas) een publiekslieveling en ook de carpaccio salade. Heb je een zware avond gehad? Of gewoon veel honger. Ga dan voor het 12-uurtje met een kroket, spiegelei en halve Pierre.

Zoervleis of Saté?

De avondkaart is ook lekker uitgebreid, wat het wel moeilijk kiezen maakt natuurlijk. Daarom help ik je een handje. Zoals ik al zei ben ik er vaak geweest en ben ik nooit teleurgesteld door de hamburger, spareribs, vega lasagne of een van de goedgevulde salades. Zelf ben ik geen zuurvlees of saté eter maar mijn gezelschap was er dol op. Ook bieden ze een wisselende dagschotel aan, dit varieert van zigeunerschnitzel of gyros. Sinds kort staat ook de Carnivoor op de kaart: een hamburger, portie spareribs, satéstokjes en friet. Succes! Gelukkig is het voor 2 personen. Maar dit staat zeker op de planning! Ik ga zelfs de saté proberen.

Zoals ik al zei kun je hier ook ‘s avonds terecht voor een biertje en een dansje in de avonduren. Zelf zit ik graag aan de bar met een van de vele speciaalbieren op tap en bestel ik daar een portie pittige nacho’s bij. Ik kan je garanderen dat je hier een fijne avond of lunch gaat hebben, het eten is smaakvol en al het personeel werkt met veel plezier.
Kakeberg 6 | €

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl