Tomato Maastricht – pizza & pasta bar met een twist

Een hippe pizza & pasta bar in het foodie hart van Maastricht: de Koestraat. Wij zijn er altijd voor te porren om een Italiaans restaurant uit te proberen. Met zoveel verschillende opties is het altijd moeilijk kiezen. Maar Tomato mag vanaf nu zeker niet meer op je go-to lijst voor pizza of pasta ontbreken.

Tomato is een mooi ingerichte zaak. Op het eerste gezicht niet direct een typisch Italiaans restaurant. Maar daar hou ik eerlijk gezegd wel van! Het restaurant heeft een hippe inrichting en straalt stijl en romantiek uit zonder dat het teveel wordt. Aan muren hangen schilderijen met foto’s van Italiaanse taferelen en het servies wordt geserveerd in toepasselijke tomatenblikjes. Eigenlijk dus de perfecte mix tussen Italiaans en hip!

Bij binnenkomst word je gelijk vriendelijk ontvangen door een van de medewerksters en we mochten een tafeltje bij de bank uitkiezen. Zodra de kaart kwam kregen we het moeilijk, het klonk allemaal even lekker. De kaart is niet super uitgebreid maar ik vind dat altijd een goed teken, dan hebben ze juist meer tijd om die gerecht extra lekker te maken en dat heb ik natuurlijk veel liever. Je kunt kiezen uit een paar voorgerechtjes, een stuk of 10 pizza’s en een stuk of 6 pasta’s.

Wij hebben uiteindelijk na lang twijfelen gekozen voor de carpaccio en pizza rozemarijn vooraf en de pizza salami en pizza met parmaham als hoofdgerecht. Het voorgerecht was echt heel erg smaakvol, verse carpaccio en de rozemarijn pizza gecombineerd was echt een winner! De pizza’s werden geserveerd op een houten plank met een pizzaroller, een leuke touch. Beide pizza’s waren erg lekker en kan ik zeker aanbevelen. Al moet ik zeggen dat de pasta’s die langskwamen erg ook erg lekker uitzagen, dus daar moet ik ” helaas” voor terug!

Ik kan concluderen dat Tomato op je lijstje thuishoort met restaurants waar je vaker terug wilt gaan. Het ligt ook nog in de Koestraat, een van mijn lievelingsstraatjes in Maastricht midden in het centrum. Ze zijn niet voor niets genomineerd voor de prijs Jonge Ondernemer van Limburg vanuit Chapeau Magazine en Foodlab Limburg. Ze hebben dit dubbel en dwars verdient.

Lees hier meer over dé hotspots in Maastricht

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl