Top 10 goede voornemens

2019 staat op het punt om te beginnen en dat is het beste moment om terug te kijken naar 2018

2019 staat op het punt om te beginnen. Magisch Maastricht zijn ze weer aan het afbreken en dat is het beste moment om terug te kijken naar 2018. Wat ga jij beter doen? Heb jij goede voornemens voor het komend jaar?
Maastricht Centraal deelt deze top 10 van de populairste goede voornemens van de Maastrichtenaren. Staat er eentje bij die ook bij jou lijstje past?

10. Geordend leven

Soms is het in je leven zo druk dat alles een puinhoop wordt. Beter plannen, je meer aan afspraken (met jezelf) houden en vaker opruimen zijn goede manieren om meer structuur aan je leven te geven.

9. Anderen mensen helpen

Goed zorgen voor de medemens voelt goed. Of het nu gaat om planten van je buurvrouw water geven, vrijwilligerswerk of meer bij je oma op bezoek. Maak dat uurtje per week/maand nu wel eens vrij om iets goeds voor iemand anders te doen.

8. Nieuwe dingen leren

‘Een mens is nooit te oud om te leren’, wordt altijd gezegd. Heb je altijd de wens gehad om een nieuwe taal te leren, een cursus massage te volgen of een carrière switch? 2019 is het moment om dit te doen!

7. Schulden afbetalen

 Dit begint met nummer 10; je leven ordenen. Loopt er nog ergens een afbetaling of sta je in het rood? Je schulden wegwerken vanaf 1 januari voelt als een enorme last van je schouders. Een aanrader!

6. Minder alcohol drinken

We beginnen het nieuwe jaar altijd met een glaasje bubbels. Maar na dit glaasje is het dan ook echt voorbij. Veel mensen dagen zichzelf uit om de maand januari eens om te dopen tot ‘’alcoholvrije maand’’. Dit kan natuurlijk geen kwaad, maar is het ook gezellig?

5. Relaxter leven

Druk druk druk. Werk, voetballen, kinderen, school, … Zo kunnen we nog even doorgaan. Het leven is erg stressvol en je hele agenda staat vol met afspraken. Veel mensen zien een nieuw jaar om een stapje terug te doen. Met de druk van de ketel nemen kom je volgens vele mensen verder.

4. Stoppen met roken

Roken is slecht voor je gezondheid en portomonee. Elke roker heeft er wel eens aan gedacht om te stopen. 1 januari 2019 is hét ideale moment om dit door te zetten. Succes!

3. Beter omgaan met geld

Geld speelt een grote rol in ons leven maar waar gaat het nou eigenlijk allemaal aan op. Meestal is dit aan kleine dingen zoals uiteten, cadeautjes en onnuttige dingen. De jaarwisseling is dan ook bedoeld om de hand op de knip te houden en eens bewust te zijn wat er binnen komt en uitgaat.

2. Meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden

Door het drukke leven is eigenlijk nergens écht tijd voor. We vliegen van link naar recht en daar lijden vaak familie en vrienden onder. Ga eens een extra keertje op bezoek bij je moeder, oma, tante, zus, vriend of vriendin. Praat bij en luister naar elkaar.

1. Afvallen

Elke jaar opnieuw staat afvallen met stip op nummer 1. Iedereen begint het nieuwe jaar met de kerstkilo’s kwijt te raken en wilt graag verder gezond leven en afvallen. Een gezondere levensstijl is natuurlijk erg belangrijk en dit kan al vrij makkelijk. Veel water drinken, gezond eten en veel bewegen. Doe dit en de kilo’s vliegen eraf!

Heb jij nog andere goede voornemens? Laat het weten op onze facebook pagina!

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl