Toscanella Apuana – Klein stukje Italië in Maastricht

Een klein Italiaans restaurant in Wijck waar je je even in Italiē waant.

Een zaakje in de Rechtstraat waar mensen af en aan lopen en waar je alleen maar Italiaanse klanken hoort. Klinkt alsof Toscanella Apuana een restaurant in de Toscane is nietwaar? Nee hoor, deze Italiaan ligt gewoon in Wyck!

Na enthousiaste verhalen moest ik dit restaurant een keer proberen. Hier zou je de echte Italiaanse smaken vinden die je nergens anders proeft en dat hoef je mij geen twee keer te vertellen. Gewapend met vrienden hebben we gereserveerd bij Toscanella. Reserveren is noodzakelijk, het zit elke avond vol. Je zou dan ook denken dat iedereen deze plek kent maar als ik vertel dat ik hier ben geweest kijkt iedereen mij vragend aan.

Het personeel begroet je vol Italiaanse flair, hartelijk, charmant en in het Italiaans. Er spreekt maar een ober een beetje Nederlands verder alleen Engels of Italiaans. Het eerste wat je ziet is een grote vitrine met onder andere verse Italiaanse kaassoorten, salami, mortadella en een open keuken met een pizza oven. Misschien niet de romanistische candle light setting die je van een Italiaan verwacht maar het past perfect.

Vooraf bestelden we Bruschetta met Prosciutto en een ‘to share’ plank met diverse kaas en worst. Alles is geïmporteerd vanuit Italië en dat proef je! Wat een heerlijke combinatie aan smaken, er zit zelfs zelfgebakken Focaccia bij. Als hoofdgerecht koos ik een pizza; Calzone Special, gevuld met heerlijk verse mozzarella, funghi en tomatensaus. Maar het speciale is dat de calzone is ingepakt met Parmaham. Bellisima! Ook hebben we een pizza met verse salami en salciccia gegeten, een van de lekkerste pizza’s ooit.

De sfeer in combinatie met het heerlijke eten maakt dit tot een van mijn favoriete restaurants in Maastricht. Een pareltje in een stad waar lekker eten een van de belangrijkste dingen is!

Reserveren bij Toscanella Apuana kan telefonisch, het telefoonnummer vind je hier op hun nieuwe website!

Zoeken

Social Media

Partner Worden?

Ben jij ondernemer in Maastricht of omstreken?

Meld je dan nu aan en krijg een eigen bedrijfspagina.

Stuur een mail naar info@maastrichtcentraal.nl